Εκπαιδευτικές δράσεις 2013

Η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Επιστημονική Ομάδα των Ανασκαφών Αυγής σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς οργανώνουν για τέταρτη χρονιά εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την αρχαιολογική έρευνα στο Νεολιθικό Οικισμό Αυγής. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, που απευθύνονται πρωτίστως σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, επιδιώκεται η επικοινωνία της αρχαιολογικής έρευνας με το ευρύ κοινό, καθώς και η ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμικού και εκπαιδευτικού τοπίου. 

Για την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου 2013 προγραμματίζονται οι ακόλουθες εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην Αυγή των πρώτων αγροτών», το οποίο εμπλουτίζεται φέτος με νέο περιεχόμενο

 

Για πρώτη φορά, τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα μπορούν να επιλέξουν μια από τις ακόλουθες δραστηριότητες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ηλικία των παιδιών: 

 
  
 
 
 
 
 Τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες δράσεις:
 
 
 
 

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν κατά τα χρονικά διαστήματα 15 Μαΐου-14 Ιουνίου & 16 Σεπτεμβρίου-31 Οκτωβρίου. Οι δράσεις υλοποιούνται στο Κέντρο Τεκμηρίωσης των Ανασκαφών Αυγής και στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Αυγής. Για συμμετοχή στο πρόγραμμα ή για διευκρινήσεις θα πρέπει να προηγείται συνεννόηση μεταξύ των αρχαιολόγων-εκπαιδευτών και των Σχολείων.

Τηλ. Επικοινωνίας:

24670 97568 (Κέντρο Τεκμηρίωσης Ανασκαφών Αυγής, διαθέσιμο από 13/5/2013 κ.ε.)  

6947 078575 (Δρ Γ. Στρατούλη, υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος Ανασκαφών Αυγής)

6972 030112 (Τ. Μπεκιάρης, ερευνητής αρχαιολόγος & εκπαιδευτής)  

Επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gstratouli@gmail.com (Γ. Στρατούλη) και στο anasbek3@gmail.com (T. Μπεκιάρης)